Saturday, March 19, 2005

14% dintre programatori folosesc Python

Stephan Deibe (omul din spatele pythonology.org):
InfoWorld tells us that 14% of all programmers use Python, up 6% from the previous year. This almost doubles the number of Python programmers world-wide. Microsoft and Google are providing two out of three keynotes at the upcoming PyCon conference.


Sunt foarte curios (si interesat :) ) cate povesti de succes Python exista in .ro. Am colegi de facultate (A&C, Bucuresti) care nu stiu nici macar sa spell-uiasca "python", dar in schimb la servici cunosc un absolvent de "umanioare" ce s-a jucat cu python si a produs acest site

3 Comments:

Blogger Dragos Novac said...

ce intelegi prin poveste de succes python? hituri? popularitate? usability? sau altceva ce nu-mi trece acum prin cap? pls detail...

7:24 PM  
Blogger mihai turcu said...

sunt curios cat de mult i-a ajutat python pe cei care l-au ales in detrimentul altor limbaje in .ro. sunt curios cat de mult le-a crescut productivitatea, cum au reusit sa fie convinsi cei cu puterea decizionala pt. ca python sa fie ales pentru dezvoltare (impresia mea fiind ca python are tendinta de a se impune mai degraba bottom-up), cat de bine a raspuns asteptarilor, oricare ar fi fost acestea, daca i-a ajutat sa vada si alte fatete ale problemelor de rezolvat din moment ce python e un limbaj "ce nu iti sta in cale", si nu in ultimul rand cat de mult a crescut pofta de a merge la munca a programatorilor ce au trecut de la lb. X, Y, Z la python (o chestie pur subiectiva, stiu)

10:37 PM  
Anonymous Anonymous said...

Salut !!! Sunt Alex am 15 ani si v reau sa folosesc si io pynhton doar k nush cei ala si pe deasupra nu stiu cum sal folosesc :(( . Vrea cineva sa ma ajute? Ma gasiti la idul dj_alexino_4ever_4you !!!

11:33 PM  

Post a Comment

<< Home