Tuesday, March 28, 2006

High-school reunion

Zilele trecute am avut un fel de "high-school reunion", ocazie cu care mi-am revazut colegi pe care nu ii mai vazusem de cel putin cinci ani de zile.
Cateva lucruri interesante cu care am ramas dupa intalnirea cu pricina:
- Trebuie sa fac mai cunoscut blogul asta a.i. sa devin faimos :); erau colegi care nu sunt sigur daca mai ma stiau dupa numele de familie, dar care erau "regular readers" ai blogului lui Radu.
- Se tot scrie prin ziarele mai cu pretentii despre deficitul de oameni din IT si domeniul bancar. Ciudat, din cei 30 de insi care am absvolit impreuna liceul mai mult de jumatate lucram acum exact in aceste doua domenii. Si nu e vorba despre vreun liceu de elita al Capitalei sau din vreunul din marele orase, ci de un liceu bunicel-inspre bun (sunt modest, stiu) din fundul provinciei.
- Se pare ca cineva a umblat la robinetul de migrari spre Canada-SUA-oriunde-se-traieste-mai-bine-decat-in-Romania si l-a mai strans un pic, din moment ce avem doar o singura colega care a ales pentru moment sa ramana "afara", si nici nu am mai auzit pe altcineva sa vrea sa emigreze; poate suntem incostienti, iresponsabili, dar in mod sigur nu suntem "idealisti"; n-am auzit pe nimeni spunand "trebuie sa schimbam ceva in tara asta pe care au distrus-o comunistii, proletarii, hotii, vardistii, etc", ci mai degraba fiecare pare a-si vedea de propriul interes sperand sa acumuleze cat mai mult capital a.i. sa-si poata plati ultimele rate la masina si sa se incumete la un credit pentru o casa; intr-un fel, poate e mai bine asa, parca era si o teorie economica care spunea ceva de genul "binele comun e cel mai bine servit atunci cand fiecare incearca sa-si realizeze propriul interes" (Adam Smith, cumva? sau era Ricardo?)
- Pana la urmatoarea reuniune de tipul asta trebuie sa-mi cumpar un telefon mai cu pretentii, care sa aiba un display cu mai mult de doua culori, altfel nimeni nu ma va crede ca incerc sa "fac chestii cool care nu s-au mai facut in .ro" (da, m-am mai laudat si eu :), cine nu o face cand se intalneste cu colegi pe care nu i-a vazut de cel putin cinci ani?)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home