Sunday, November 20, 2005

Despre stres, sau lipsa lui

Cred ca programatorii pot fi impartiti in doua categorii: cei stresati si cei mai putin stresati.
Cei din urma isi incep ziua de munca verificandu-si email-ul, mai omorand astfel 10-15 minute pana sa dea cu ochii de cod, in timp ce programatorii stresati din oficiu isi incep ziua de munca deschizand direct specificatiile primite de la client sau pagina in care le sunt raportate bug-urile ce trebuie reparate.
Am trecut si trec prin ambele tipuri de situatii, si aproape intotdeauna am realizat mai multe in zilele in care am inceput prin a-mi verifica email-ul, in loc sa ma reped direct in a-mi deschide editorul dupa recitirea specificatiilor sau a bug-urilor de rezolvat. Pana la urma stresul, sau lipsa lui, chiar conteaza, desi nu mai credeam asta dupa trei ani munciti noaptea intr-o agentie de presa.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

LMOS Services and Service Brokers, Part II
In a recent post, I started to outline how a service broker mechanism could greatly increase the pace of innovation in LMS design.
Find out how to buy and sell anything, like things related to quality assurance highway construction on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like quality assurance highway construction!

2:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

ti-am citit acum comentariul matematic la blogul deei.

chapeau!

4:34 PM  
Anonymous Anonymous said...

la clasificarea starilor relative la stres ale unui programator as mai spune ca si stresul poate fi clasificat in stres pozitiv - creativ si stres distructiv - inhibant
---
... si eu am lucrat intr-o agentie de presa dar la program zilnic de 8 ore si doar pentru un an

11:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

exista si categoria programatorilor deloc stresati, care-n primele doua ore de 'lucru' citesc mailurile, presa si blogurile din bookmarks :)

nu mai discut ce efecte benefice asupra sanatatii poate avea apartenenta la aceasta categorie :))

1:48 PM  

Post a Comment

<< Home