Sunday, September 25, 2005

Scripting the world with Python. Or not?

Din cand in cand mai aud chestii de genul: "Python? Asta e limbaj de scripting. Vorbeste-mi de un limbaj serios." La care ma blochez, desi as putea spune chestii de genul "Google il foloseste" sau "nu ma gandesc la Python doar ca la un limbaj de scripting (de fapt, nici nu cred ca m-am gandit vreodata prea serios la asta), ci prefer sa ma bucur de faptul ca e foarte object-oriented si mai ales loosely-typed" (stiti, faimoasa replica "if it walks like a duck, and talks like a duck, then it might as well be a duck").
Poate ca e timpul sa dau un link catre proiectele de succes construite in Python.
O data chiar am fost sadic si am raspuns "stii, cred ca ai dreptate, mi-am pierdut timpul cu Python, limbajele de programare functionala sunt mult mai elegante, cred ca o sa ma apuc serios sa invat unul dintre ele". Altadata am spus o chestie de genul "stii, dar mie chiar imi place Python, I couldn't care less if it is a real language or not", la care cel din fata mea s-a uitat la mine ca la unul de pe alta planeta ("uite unul care chiar vrea sa ii placa ce face, credeam ca au disparut cu totii"), si m-a lasat in pacea mea.

Friday, September 02, 2005

Inapoi in blogosfera

Am cam lipsit de pe blogosfera, si ma simteam vinovat, asa ca iata inca un nou post. Probabil ca n-as fi scris nimic, dar sunt fresh, ca dupa 4 zile fara conexiune internet de acasa. Intre timp am mai inceput o carte, ceva cu istoria Iranului, aparuta prin '80 si ceva la Meridiane(prefata de Razvan Theodorescu, now isn't this cool?). Se adauga si ea la cele vreo 5 carti incepute vara asta si pe care ma chinui sa le duc la capat, cel putin asta-i mai subtire (eu si cu fatuca bruneta de la Spice Girls :))
Fara programare in timpul liber in ultimele 3 saptamani, I needed a break.
Reusesc destul de bine in a ma mentine departe de Ror. Imi ajunge cat lucrez toata ziua la servici cu Zope, nu mai vreau o alta platforma web, mersi. Desi din cate am citit Ruby ca si limbaj de programare e destul de interesant. Si ma tot amagesc de destula vreme ca o sa scriu un programel cat de mic in Lisp, numai sa faca ceva util. Cred ca mi-a venit si ideea, un bot care sa salveze local toate fisierele .pdf din arhivele Cahiers du Cinema.
Imi vine sa mai vorbesc despre stratul subtire de civilizatie asupra caruia ne tot auto-iluzionam de vreo doua sute de ani (au mai fost pe ici pe colo cateva tentative de a ne dez-iluziona), dar probabil ca as deveni patetic. Si nu vreau asta, desigur.